Laserbehandling

Laserbehandling er relativt kostbart, må ofte gjentas flere ganger for å ha effekt og i tillegg gis det som regel ingen garantier. Behandlingen kan gjøre strekkmerkene blekere og mindre synlige, men kan desverre ikke fjerne dem helt.

Strekkmerker er permantente skader i dermis (det midterste hudlaget, som ligger under overhuden epidermis). Det eksisterer ganske enkelt ingen "perfekt kur" for å bli kvitt merkene pr. dags dato. Med laseren forsøker man å skape bittesmå skader i dermis, slik at kroppen selv stimuleres til å produsere proteinene kollagen og elastin. Vær obs på at de forskjellig behandlingsstedene kan bruke ulike typer laser og teknikker, med varierende effekt.

Start eventuell behandling tidlig

Laserbehandling har vist seg å ha mest effekt på ferske rødlige (striae rubra) strekkmerker. Når merkene begynner å bli hvite (striae alba) har behandlingen vist seg å ha liten effekt. Det har etterhvert kommet teknikker som er ment å virke på hvite merker, men foreløpig foreligger det lite forskning som underbygger effekten.

Risiko

Som med all annen laserbehandling av hud er det en risiko for små brannskader, arrdannelse, hevelser, endring i hudfarge ol. Undersøk alltid om klinikken du bruker oppfyller alle krav fra Norske myndigheter og har tilstrekkelig kompetanse og utstyr.