Krem

Siden strekkmerker er en såpass utbredt fenomen, mangler det ikke på kommersielle aktører som utvikler diverse kremer og oljer ment for å fjerne merkene. Mange av disse produktene inneholder Vitamin-E eller kakaosmør. Desverre er effekten av de ulike preparatene omdiskutert og ofte dårlig dokumentert.

Tretinoin

Kremer med vitamin A-syre (tretinoin), som vanligvis brukes i forbindelse med behandling av acne (kviser), har vist gode resultater også på strekkmerker i enkelte studier. Det er verdt å merke seg at effekten er dårlig på strekkmerker som er mer enn et år gamle.

En krem som innholdte 0,1% tretinoin ble testet i 3 måneder på 20 kvinner som hadde strekkmerker etter svangerskap. Studien som ble utført ved ISSEMYM Sykehuset i Mexico i 2001, viste oppløftende resultater med reduksjon i størrelsen på merkene hos flere av deltagerne.
Les mer om studien på ncbi.nlm.gov.

En lignende studie utført ved Michigan Medisinske Senter i 1996, viste lignende resultater. Også i denne studien ble det brukt en krem med 0,1% tretinoid. Les mer om studien på ncbi.nlm.gov.

Kremer med tretinoin frarådes brukt under graviditet og amming for ikke å skade barnet.